Ελαιόλαδο και ρόδι αποτελούν διατροφικά «διαμάντια» για την Ερμιονίδα (βίντεο, εικόνες)



Δυο προϊόντα «διαμάντια» έχει να επιδείξει η Ερμιονίδα, με τη συγκεκριμένη περιοχή της χώρας μας να τα «τιμάει» με ξεχωριστό τρόπο με τις γιορτές που πραγματοποιούνται και έχουν γίνει, πλέον, θεσμός. Πρόκειται για την παραγωγή του ελαιόλαδου και του ροδιού, που μαζί με τη φυσική ομορφιά της συγκεκριμένης… γωνιάς της Ελλάδας, έχουν ως αποτέλεσμα και την ανάπτυξη της τουριστικής «βιομηχανίας»!

Το «Ελαιόλαδο Κρανιδίου» και το «Ρόδι Ερμιόνης» έχουν, μάλιστα, εγγραφεί στο μητρώο προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης (ΠΟΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό αποτελεί μια δικαίωση των προσπαθειών όλων στην Ερμιονίδα… Όλων αυτών που κατάλαβαν την αξία τους, με βάση το κλίμα στην περιοχή και τη σύσταση του εδάφους. Και έτσι αυτά τα δυο προϊόντα αποτελούν τη βάση για την παραγωγή και άλλων τροφών, χυμών κ.α. 

Στους ντόπιους έξτρα δύναμη στο να συνεχίσουν με ακόμα περισσότερο μεράκι την παραγωγή από τη γη τους αυτών των δυο «διαμαντιών», προσφέρουν οι γιορτές που γίνονται εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Με στόχο να αναδεικνύονται αυτά τα προϊόντα – χρυσάφι για την Ερμιονίδα, ειδικά όσον αφορά στη διατροφική τους αξία. 

Γιορτές που είναι... γεμάτες από γεύσεις, χορό, παιχνίδια, μουσική, εικόνες και ομιλίες. Με τη συμμετοχή όλων (αρχών, παραγωγών, εθελοντικών ομάδων, συλλόγων, φορέων, κατοίκων και παιδιών, που απασχολούνται και στο ΚΔΑΠ της περιοχής), ενώ πολλοί είναι και οι επισκέπτες στην περιοχή, όταν πραγματοποιούνται αυτές οι δυο γιορτές μέσα στο φθινόπωρο. Περίοδος του χρόνου κατά τη διάρκεια της οποίας γίνεται η συγκομιδή, πρώτα του ροδιού και στη συνέχεια της ελιάς.   

Στο πλαίσιο αυτό, το τριήμερο 26, 27 και 28 Νοεμβρίου έγιναν στο Κρανίδι οι εκδηλώσεις για την «9η γιορτή ελιάς και ελαιόλαδου». Είχε προηγηθεί πριν από έναν μήνα (30-31 Οκτωβρίου) η «10η γιορτή Ροδιού» στην Ερμιόνη. 

Γιορτές που έγιναν με απόλυτη επιτυχία, και αυτό το γεγονός σκόρπισε ικανοποίηση σε όλους τους φορείς της περιοχής, ειδικά σ’ αυτούς που στηρίζουν τις συγκεκριμένες παραγωγές, αλλά και τον τουρισμό... 

Δείτε βίντεο από την «9η γιορτή ελιάς και ελαιόλαδου» στο Κρανίδι και από την «10η γιορτή Ροδιού» στην Ερμιόνη (έγινε πριν από έναν μήνα):







Δείτε εικόνες από την «9η γιορτή ελιάς και ελαιόλαδου» στο Κρανίδι και από τη «10η γιορτή Ροδιού» στην Ερμιόνη (έγινε πριν από έναν μήνα):
















































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να διώξουμε από πάνω μας τη λέξη «σιωπή» (βίντεο)

Έτσι θα βρεθεί αντίπαλο «δέος» για τον Μητσοτάκη στην κεντροαριστερά

Διαπιστώσεις με «βάρος» και η αξία του ρεπορτάζ – Τι δείχνουν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών